Polityka Prywatności

Osoby, które w jakikolwiek sposób korzystają z serwisu colnea.pl, obowiązuje poniższa Polityka Prywatności sklepu. Przebywając na stronach colnea.pl, otrzymując subskrybowany przez Ciebie newsletter, rejestrując się w sklepie, dokonując zakupów akceptujesz zasady zawarte w poniższej Polityce Prywatności. 

Zastrzegamy sobie jednak prawo do wprowadzania zmian w niniejszej Polityce Prywatności.


Nasz sklep zawsze przestrzega zasady: nie sprzedajemy i nie udostępniamy osobom trzecim danych personalnych, czy też  adresowych klientów/użytkowników colnea.pl.


DANE OSOBOWE:

Podczas korzystania z naszych stron możemy poprosić Ciebie o podanie niektórych danych osobowych. Dane należy wypełnić w stosownym formularzu lub w innej, przewidzianej do tego celu formie. Składając zamówienie, zawsze będziemy prosić Ciebie o podanie pełnych danych osobowych, gdyż tylko takie zamówienia będą podlegały procesowi realizacji. Jeśli do wykonania jakiejś czynności jest wymagane podanie ściśle określonych danych, to musisz się liczyć z tym, że ich niepodanie wiąże się z zablokowaniem wykonania tej czynności.

Twoje dane osobowe umieszczone są w odpowiednio zabezpieczonej bazie danych sklepu, która w żaden sposób nie jest dostępna dla osób nieupoważnionych. Jakiekolwiek przetwarzanie danych jest wykonywane tylko i wyłącznie dla potrzeb pracowników sklepu. Gromadzenie danych jest wykonywane z należytą starannością i zgodnie z ustawą z  dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz. U. z 1997r. nr 133 poz. 883). Zawsze masz prawo do wglądu oraz korekty swoich danych. W każdym momencie możesz zażądać zaprzestania ich wykorzystywania.


JAWNE DANE OSOBOWE:

To takie dane, które są podawane w przypadku konkursów organizowanych przez colnea.pl. Zastrzegamy sobie prawo do podania listy zwycięzców na naszych stronach. Dane te będą dostępne dla wszystkich odwiedzających sklep i nie podlegają polityce prywatności.


COOKIES:

Sklep wykorzystuje cookies, czyli małe pliki tekstowe wysyłane do komputera internauty identyfikujące go w sposób potrzebny do uproszczenia lub umorzenia danej operacji. Warunkiem działania cookies jest ich akceptacja przez przeglądarkę i nie usuwanie ich z dysku.


BEZPIECZEŃSTWO TRANSAKCJI:

Sklep internetowy colnea.pl zbudowany jest w oparciu o najnowocześniejsze rozwiązania technologiczne i oprogramowanie, którego podstawą jest bezpieczeństwo. 


SZANUJEMY TWOJĄ PRYWATNOŚĆ:

Twoje dane osobowe chronione są zgodnie z Ustawą o ochronie danych osobowych z 29.08.1997 r (Dz. U. Nr 133, poz. 883) oraz Ustawą o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. Nr 133, poz. 1204).